Всіма улюблений салат Мімоза. Не старіє, а навпаки, набирає популярності
Найпростіший і звичний всім салат, можна оформити таким чином, що він перетворюється в шедевр кулінарного мистецтва. Ось і з цим салатом Мімоза, ви можете поступити так, як це зробила я – сформувала красивий рулет.
За матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- риба консервована, 1 банка;
- яйця, 7 шт;
- картопля, 1 шт;
- морква, 2 шт;
- масло вершкове, 50 г;
- зелень і зелена цибуля.
Для приготування майонезу необхідно:
- олія соняшникова, 150 мл;
- яйце, 1 шт;
- цукор, третина ч.л;
- сіль, 0.5 ч.л;
- сік лимона, 1 ст.л;
- гірчиця, 1 ч.л.
Процес приготування салату Мімоза
Відварюємо картоплю, моркву і яйця, охолоджуємо.
Рибну консерву беріть на свій смак.
Білки і жовтки натираємо окремо на дрібній тертці.
Моркву і картоплю тремо на грубій терці.
Якщо будете готувати домашній майонез, тоді змішуємо всі продукти і перебиваємо занурювальним блендером.
Рибу разом з олією подрібнюємо виделкою.
Зелень і зелену цибулю січемо.
На столі розкладаємо харчову плівку і висипаємо жовтки в вигляді прямокутника. Робимо сіточку майонезу.
Викладаємо білок і сіточка майонезу.
Викладаємо моркву і сіточка майонезу.
Картопля і сіточка майонезу.
Терте вершкове масло.
В середину прямокутника з усіх продуктів викладаємо рибу.
Тепер за допомогою плівки звертаємо рулет.
Обертаємо рулет плівкою і відправляємо на кілька годин в холодильник.
Виймаємо з холодильника, прибираємо плівку і викладаємо на тарілку, прикрашаємо за смаком зеленню, можна зробити квіточки з половинок білка з жовтком в середині.