ВЦІЛІВ ЛИШЕ “ХВІСТ”: У РФ ШКОЛЯРІ СПАЛИЛИ ВЕРТОЛІТ МІ-8, ЇМ ПООБІЦЯЛИ 5 МІЛЬЙОНІВ

Війна

ВЦІЛІВ ЛИШЕ “ХВІСТ”: У РФ ШКОЛЯРІ СПАЛИЛИ ВЕРТОЛІТ МІ-8, ЇМ ПООБІЦЯЛИ 5 МІЛЬЙОНІВ

На аеродромі РФ у Ноябрську згорів вертоліт Мі-8, вартістю майже 300 млн руб, стверджують журналісти. Підпал вчинили двоє неповнолітніх, яким нібито пообіцяли за це 5 млн руб

Дітлахів затримали, бо вони звернулись до лікарів через опіки, отримані під час диверсії.

Двоє російських школярів навмисно спалили вертоліт Мі-8, який стояв на аеродромі у місті Ноябрськ у Ямало-Ненецькому окрузі РФ. Підпалювачі були необережні, тому отримали опіки і звернулись до лікарів. Тим часом вертоліт повністю згорів, хоч його і заливали пожежною піною. Про деталі надзвичайної події на російській території розповіли у Telegram-каналі Baza.

Журналісти Baza з посиланням на власні джерела повідомили про інцидент в аеропорту “Ноябрськ”. Як з’ясувалось, в ніч на 11 вересня тут вщент згорів вертоліт Мі-8. Відповідальні за це — двоє школярів віком 13 та 14 років. Школярі отримали завдання від невідомої особи, яка пообіцяла їм 5 млн руб. (близько 36 тис. дол. за курсом НБУ) за знищення російської техніки. Підлітки погодились на пропозицію і прийшли на летовище з каністрою займистої речовини. Цією речовиною вони облили вертоліт, а перед диверсією вирішили запалити сигару. Потім спробували підпалити пристрій, але від першої сигари він не зайнявся. Тоді кинули другу, але спалах був настільки сильним, що хлопці отримали опіки, ідеться у дописі Baza.

На фото з місця подій бачимо залишки вертольота, залитого пожежною піною. На місці кабіни та гвинтів видно порожнечу, а від вогню вберегли лише хвіст Мі-8

Школярів, відповідальних за підпал, затримали, розповіли журналісти. Діти звернулись за допомогою до лікарів, а ті викликали правоохоронців. Під час допиту з’ясувалось, що їм за цю диверсію з Мі-8, який коштує майже 200 млн руб, пообіцяли 5 млн руб. Були й інші, дещо дешевші “замовлення”. Наприклад, їм начебто заплатили 30 тис. руб. за підпал башти мобільного зв’язку. Baza не повідомила, чи підлітки дійсно отримали виплати за скоєні диверсії.

У Telegram-каналі регіонального управління Слідчого комітету РФ у Ямало-Ненецькому окрузі поки що немає повідомлень про інцидент з Мі-8. Подію також не коментував губернатор Дмитро Артюхов. Про підпал написали у місцевому каналі “Ямал-Медиа”: автори зауважили, що підлітки отримали опіки легкого ступеня важкості.

Відстань від кордонів України до регіонального аеродрому “Ноябрск” — понад 2 700 км. Тим часом глава ГУР Міноборони 6 вересня повідомив, що Сили оборони мають далекобійні дрони, здатні дістати на максимальну відстань 1 800 км.

Зазначимо, у січні писали про диверсію на залізниці РФ у Нижньому Тагілі. Невідомі особи підклали вибухівку у місткість для перевезення палива. Вибух був такої сили, що пробив отвір у сантиметровому шарі металу, свідчать кадри з місця подій.

Нагадуємо, у травні видання The Guardian опублікувало результати розслідування серії підпалів у Великій Британії, Німеччині та інших країнах Європи. У серпні зібрали інформацію про те, як росіяни вербують українську молодь для підпалів авто військовослужбовців.

ШВЕЦІЯ ОГОЛОСИЛА ПРО НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ УКРАЇНИ
Уряд Швеції оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, вартість якого становить 4,6 млрд шведських крон ($443 млн). Про це 9 вересня повідомила пресслужба шведського міноборони

Угорська національна нафтова компанія домовилася з Росією про постачання нафти через УКРАЇНУ.
Угорська енергетична компанія Mol Nyrt заявила, що уклала угоду, яка забезпечить безперервне постачання російської нафти трубопроводом, що проходить через Україну

Я всім подругам розповіла, що моя невістка чудово готує. Тому й запросила їх на ювілей до себе. Та Настя мене так осоромила
Я завжди пишалась невісткою. Вона народила близнюків, син на війні, а вона з усім справляється. Крутися, бігає, змогла в декреті власну справу заснувати.

Залишити відповідь