Вичиcляю “китaйську” гpечку ще в мaгазині з однoго пoгляду. Poзказую, як відpізнити від нaшої, і чи ваpто її купувати

Події України

Будьте пильні!

Китай є світовим лідером у галузі виробництва гречки.

Але ніби гречка — “вона і в Африці гречка”, крупа імпортна або вітчизняна, хіба можуть бути відмінності. Але все ж таки вони є.

І сьогодні ми саме про них і поговоримо.

Чи є різниця між китайським та українським продуктом і чи варто купувати китайську гречку, інформує Ukr.Media.

Чим шкідлива китайська гречка?

У китайській гречці низький вміст корисних речовин, точніше практично повна їхня відсутність. Тому така гречка зовсім не корисна нашому організму.

Наявність пестицидів. Ви можете, звичайно, заперечити, скажете, що в аграрному комплексі будь-якої країни використовують пестициди. І будете праві. Але в Китаї пестициди використовують особливо завзято.

Імовірність наявності цвілі у крупі.

Оскільки зерно живий організм, який дихає і виділяє вологу, тому служить гарним середовищем для поширення плісняви. А оскільки гречка з Китаю проходить величезний шлях, проходячи багато різних складів, в яких можуть не дотримуватися умов зберігання.

Тому у китайської гречки більше шансів стати осередком розвитку цвілі.

Після прочитаного, у будь-якої людини з’явиться одне питання — як можна відрізнити китайську гречку на прилавках магазинів?

Китайська гречка невелика. Має темніший відтінок через специфіку технології обсмажування крупи. В Україні гречку обсмажують один раз, у Китаї — двічі.

Наша крупа має гостру форму, а китайська — округлу форму зерен.

Різниця в ціні може сильно відрізнятися у 2 і навіть у 3 рази. Продукт зі Сходу буде в рази дешевшим. Якщо ви побачили таку різницю, то перед вами вітчизняний та імпортний продукт.

Є ще один спосіб відрізнити китайську гречку — приготувати гречану кашу та скуштувати її.

Річ у тім, що при приготуванні наша гречка вариться дещо довше, зате вона краще збільшується в розмірі і добре набухає.

Наша гречка після варіння світлішає, а китайська залишається темною.

Нашу гречку можна їсти навіть без вершкового масла, а китайська стає дуже сухою.

Ну і найголовніше — смак.

Китайська гречка трохи гірчить. Наче на тарілці звичайна гречана каша, але їсти її неможливо.

Смак — гіркота з пересмаженим зерном. І навіть добрий шматок вершкового масла не може перебити цей присмак.

Залишити відповідь