Викрито працівників Голосіївського РТЦК, які сприяли ухиленню понад тисячі чоловіків від мобілізації

Події України
Викрито працівників Голосіївського РТЦК, які сприяли ухиленню понад тисячі чоловіків від мобілізації

24 Жов, 15:44

Викрито працівників Голосіївського РТЦК, які сприяли ухиленню від мобілізації понад тисячі військовозобов’язаних чоловіків. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані організували схему одержання неправомірної вигоди від чоловіків, які підлягають мобілізації. За 8,5 тис. доларів США вони обіцяли допомогти з постановкою їх на облік у визначеному ТЦК та СП, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру військовозобов’язаних та резервістів.

Правоохоронці затримали підозрюваних під час одержання другої частини коштів у сумі 4 тис. доларів США.

У ході комплексу слідчих та розшукових дій було проведено понад 40 одночасних обшуків. В результаті вилучено понад 1,2 мільйона доларів США, 45 тисяч євро готівкою, мобільні телефони, чорнові записи, печатки та кліше РТЦК та СП, військові квитки, а також 11 автомобілів бізнес-класу, кожен з яких вартує понад 100 тисяч доларів США.

«За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрито та повідомлено про підозру трьом службовцям Голосіївського РТЦК та СП м. Києва, колишньому голові ВЛК та двом цивільним особам. Залежно від скоєного їм інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди, а також несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних мереж (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 361 КК України)», — йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також: Слідчі поліції повідомили про підозру нападнику, який у парку пограбував жінку

Фото: Офіс Генерального прокурора

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь