Винесено перші вироки чоловікам за ухилення від мобілізації у Києві

Політика

Київські суди ухвалили перші вироки чоловікам за ухилення від мобілізації: семеро осіб отримали покарання, ще 19 чекають на рішення суду. Один з засуджених, мешканець Солом’янського району, отримав 4 роки позбавлення волі, а житель Оболоні — 5 років.

Про це повідомляє поліція Києва.

З початку року слідчі завершили досудове розслідування та передали до суду обвинувальні акти у 26 кримінальних провадженнях, пов’язаних з ухиленням від призову та постановки на військовий облік. Підозру отримали 51 особа.

У більшості випадків досудове розслідування за статтями 336 і 337 Кримінального кодексу України розпочинається на основі повідомлень Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з чинним законодавством, ухилення військовозобов’язаних від призову під час мобілізації та постановки на військовий облік карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. При цьому порушники залишаються на військовому обліку і підлягають призову.Раніше ми писали, що перед судом постануть агенти фсб, які «під прикриттям» УПЦ (МП) проводили інформаційні диверсії проти України.

Також нагадаємо, що СБУ та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів Телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь