Виплати кожному українцю від держави викличуть невдоволення у партнерів – нардеп

Політика

Напередодні президент Володимир Зеленський пообіцяв «подарувати» кожному українцю 1000 гривень. Ця ініціатива, ймовірно, пов’язана з погодженим фінансуванням у 50 млрд доларів з боку країн G7.

Однак, на думку народного депутата Ярослава Железняка, така політика може ускладнити фінансування потреб України в майбутньому.

«Це все ж гроші, які країни G7 запозичили під свої гарантії. Хоча відсотки покриваються активами рф, ризики і гарантії G7 не є абсолютно безпечними. І оскільки наші партнери почали підозрювати, що просто так давати гроші не завжди доцільно, вони погодилися, що ці кошти мають бути прив’язані до UFP ЄС, меморандуму з МВФ та DPL Світового банку», — зазначив він.

Проте, українській владі поки не вдалося реалізувати цю прив’язку.

«Але ж ми вміємо дивувати: вчасно на заяву про гроші вирішили зайнятися популізмом і просто так роздати Х млрд гривень», — додав депутат.Він вважає, що через це партнери можуть запровадити нові обмеження для України.

«Не здивуюсь, якщо, побачивши, що ми почали займатися популізмом, партнери додадуть нові умови щодо використання грошей та реформ. Я б навіть ініціював дії, що забороняють Мінекономіки роздавати гроші на всі свята та приводи», — припустив Железняк.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму підтримки кожної сім’ї в Україні.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський призначив першого заступника міністра оборони Івана Гаврилюка на ще одну посаду. Гаврилюк очолив комісію з військово-технічного співробітництва.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь