Вища рада правосуддя вирішила звільнити ще одну скандальну суддю

Політика

Суддю Світлану Колегаєву, яка п’яною врізалась у дерево, а потім вживала алкоголь у військовій частині, тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя. Її також подали на звільнення.

Про це повідомила Вища рада правосуддя.

Відсторонення від правосуддя для неї діятиме, допоки ВРП не вирішить її звільнити або навпаки — скасувати рішення про відсторонення.

На Колегаєву поскаржилися в січні — тоді згадали, що вона у 2021 році п’яною сіла за кермо та врізалась у дерево. На думку скаржника, така поведінка судді підриває довіру до судової системи та суддів загалом.

ВРП погодилася зі скаргою та відкрила справу з ознаками дисциплінарного проступку. Проте Колегаєва вирішила мобілізуватися до війська.У ВРП зупинили розгляд дисциплінарної справи, підтвердивши, що Колегаєва проходить службу у військовій частині в Києві, зазначало «Слідство.Інфо».

Проте в серпні ВРП поновила розгляд, коли виявила, що Шевченківський районний суд 16 липня оштрафував Колегаєву за вживання алкоголю під час несення служби. Її ловили п’яною два дні поспіль.

Як пише «Центр протидії корупції», посилаючись на дані військової частини, де служить Колегаєва, у серпні вона втекла з медичного закладу, де перебувала на лікуванні. Її місце перебування досі не встановлене, і на військову службу вона не повернулась.

У ВРП вважають, що Колегаєва намагається уникнути дисциплінарного покарання за допомогою військової служби.

Нагадаємо, що 9 вересня Вищий антикорсуд продовжив покладені на колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва обов’язки. Він повинен уникати спілкування зі свідками, прибувати за першим викликом слідчого та утриматися від поїздок за кордон.

Навесні минулого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро розслідувань заявили про розкриття факту масштабної корупції у Верховному суді України. За версією слідства, Всеволод Князєв був членом так званого «бек-офісу», який за хабар міг сприяти ухваленню рішення на користь ще одного скандального персонажа – бізнесмена Костянтина Жеваго.

Щодо Олексія Тандира, то аварія за його участю сталася у ніч на 26 травня 2023 року. Тоді нетверезий голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть 23-річного службовця Національної гвардії на блокпосту.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь