“Високою ціною, ціною найкращих людей”: на фронті загинув воїн ЗСУ Микола Лупиніс-молодший, син визначного політика-дисидента

Війна

“Високою ціною, ціною найкращих людей”: на фронті загинув воїн ЗСУ Микола Лупиніс-молодший, син визначного політика-дисидента

На війні за незалежність України загинув сержант Микола Лупиніс – військовослужбовець ЗСУ, активіст УНА-УНСО, син визначного політичного діяча-УНСОвця, дисидента і політв’язня радянських часів Анатолія Лупиноса.

Про загибель Лупиноса-молодшого 4 вересня повідомив один із колишніх лідерів УНА-УНСО, військовослужбовець ЗСУ Ігор Мазур “Тополя”.

Загинув від важких поранень Микола Лупиніс – Воїн, Унсовець, Українець! Його батько Анатолій Лупиніс боровся за незалежність України, пройшов через мордовські табори, тюрми і психлікарні КГБ, а син з 2015 року був в лавах Збройних сил України!

“Дядя Коля”, що ж так рано ти покликав до себе Миколу? Зустрічай свого сина! Він продовжив твою справу, любив Україну і загинув в боротьбі за її Волю!” – написав Тополя в фейсбуці.

Колишній однопартієць Сергій Чумак уточнив, що численні травми Микола отримав 24 серпня в бою під Часовим Яром на Донеччині.

Останні роки він проживав із родиною в місті Ладижин на Вінниччині.

Нагадаємо, в грудні 2023 року мінометник Микола Лупиніс дав велике інтерв’ю “Новинарні“, коли перебував на лікуванні після поранення руки.

Тоді 31-річний Микола розповідав, що Революцію Гідності і початок війни 2014 року зустрів на останньому курсі університету – волонтерив, працював журналістом. На початку 2015 року разом зі старшим братом Іваном вони поїхали до навчального центру, де в цей час створювалося добровольче формування УНСО. Згодом Іван вирушив на схід, і Микола також підписав контракт зі Збройними силами. Вивчився на мінометника, за цією спеціальністю служить і досі. Воював на Луганщині й Донеччині.

“Микола відчуває, що продовжує справу свого іменитого батька. А сам він уособлює нове покоління бійців УНА-УНСО, які стали до лав українського війська та воюють, розкидані по різних підрозділах та напрямках”, – ішлося в статті Марини Ткачук.

“Я дуже радію тому, що в мене є можливість захищати Україну. Мене завжди оточували герої. Батько – борець за незалежність, друзі-унсовці – учасники воєн та революцій, акції “Україна без Кучми”… А я малий був, не міг брати участь у тих подіях. Думав: ось вони – герої, а я – так собі, тиняюся біля них. Але коли почалася Революція Гідності, війна, я зрозумів, що все-таки нашому поколінню теж випадає доля боротьби за незалежну Україну. І я радію, що можу взяти в цьому участь.

Так, звісно, це важке випробування для нашого суспільства. Але зараз гартується українська нація, український народ. Високою ціною, ціною найкращих людей. Я жодної секунди не сумніваюся, що ми переможемо. Але чи оцінять це українці, які лишаться живими й будуть відновлювати державу з руїн? Ось у цьому я сумніваюся…” – казав Лупиніс-молодший.

Світла пам’ять. Слава героєві.

2 веpесня. Яке cьогодні свято, що гpіх pобити в цей день, та що кpаще не одягати, щoб не сталося бiди
Яке церковне свято відзначають 2 вересня, заборони цього дня, у кого іменини

Розбір завалів у Львові після ракетного удару продовжується, наразі 7 загиблих та понад 40 поранених
Російські окупанти завдали удару по Львову та Кривому Рогу, внаслідок чого відомо про 7 загиблих, зокрема дітей, а також понад 40 поранених. Про це повідомив міністр внутрішніх справ І…

“Високою ціною, ціною найкращих людей”: на фронті загинув воїн ЗСУ Микола Лупиніс-молодший, син визначного політика-дисидента
На війні за незалежність України загинув сержант Микола Лупиніс – військовослужбовець ЗСУ, активіст УНА-УНСО, син визначного політичного діяча-УНСОвця, дисидента і політв’язня радянських …

Залишити відповідь