Вже почалося: за неявку до ТЦК блокують банківські картки

Суспільство

Ситуація з блокуваннями банківських карток набуває загальнонаціонального характеру, проте люди заздалегідь були попереджені про такі заходи

Житель Одеси розповів про несподівану ситуацію, коли одразу три різні банки одночасно заблокували його банківські рахунки та картки. Один із банків — «Восток» — не лише заблокував картку, а й списав кошти у розмірі 2 тисячі гривень, а підсумковий баланс пішов у мінус, склавши заборгованість понад 15 тисяч гривень.

Докладніше про те, що за неявку до ТЦК блокують банківські картки, інформує Технофан.

У своїй публікації у соціальних мережах чоловік уточнив, що це “подарунок від військкомату”, очевидно, маючи на увазі, що йому прийшов штраф за неявку за повісткою у ТЦК. Варто зазначити, що штраф за неявку в перший раз за повісткою становить 17 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще одним банком, судячи зі скріншоту, є ПриватБанк, який також “успішно” заблокував рахунки одесита. При цьому у додатку “Приват24” зазначено, що клієнту слід звернутися до Міністерства юстиції для уточнення причин накладення арешту на банківські рахунки.

Ситуація з блокуванням банківських рахунків через неявку до ТЦК лише починає набирати обертів. Новий закон про мобілізацію передбачає подібні обмеження, а тому кожному військовозобов’язаному громадянину України слід пам’ятати про це і добре подумати перед тим, як ігнорувати вимоги держави.

Comments

comments

Залишити відповідь