Взимку шкодувала, що мало зробила. Дуже смачний салат із огірків

Uncategorized, Життя

Огірки з морквою на зиму – це чудовий салат-закуска, який зникає зі столу миттєво. Сьогодні я поділюся ще одним смачним рецептом заготівлі огірків на зиму. Процес приготування простий, тому обов’язково спробуйте, щоб потім не шкодувати всю зиму. Мариновані огірки точно здивують та порадують ваших близьких. Впевнена на 100%, що такий рецепт сподобається всій вашій родині!

Покроковий рецепт приготування страви:
Почнемо з підготовки огірків. Якщо вони лише з грядки, можна й не замочувати. Якщо ж із ринку, краще на годину замочити їх у холодній воді. Перед цим обов’язково промийте огірки. Наріжте огірки на невеликі шматочки.

Часник очистіть і тонкими пластинами наріжте.

Я також додаю гострий перець. У мене він молоденький і не дуже гострий, тому використовую його разом із насінням. Ви можете орієнтуватися на власний смак! Все в миску відправляємо. Вже виглядає апетитно.

Натираємо кілька морквин на тертці для корейської моркви і додаємо в миску. Вносимо приправу для моркви по-корейськи.

Дрібно шаткуємо пучок невеликого кропу і теж в миску відправляємо.

Все добре перемішуємо і залишаємо на якийсь час.

У каструлю вливаємо два літри води, додаємо 60 г солі і цукру 100 г. Ставимо на вогонь, щоб сіль та цукор розчинилися.

Банки стерилізуємо, і по п’ять горошин перцю чорного в кожну кладемо і по одному запашному перцю.

Банки овочами наповнюємо, не утрамбовуючи, і кришками накриваємо.

Коли закипить вода, додаємо 160 мл 9% оцту. Перемішуємо та покипіти даємо 2-3 хвилини.

Заливаємо маринадом банки із овочами.

На дно каструлі кладемо ганчірку або рушник, можна – спеціальну підставку. Виставляємо банки і заливаємо їх по плечики гарячою водою.

До кипіння доводимо і 20 хвилин стерилізуємо. Можна й менше, але я так робила. Дістаємо, потім закатуємо, кутаємо і до ранку залишаємо.

Ось така смачна та апетитна заготівля вийшла у мене. Чекаю на відгуки у коментарях.

Ось що нам знадобиться на 6 х 0,5 банок:
Огірки 1400кг
Часник 10 зубчиків.
Приправи 2 ч.л.
Морква 2 шт.
Кріп свіжий
Гострий перець 1 шт.
Перець горошок 10 шт.
Перець запашний 4-5 шт.
Оцет 9% 160 мл.
Цукор 100 г.
Сіль 60 г.
Вода 2 л.

Залишити відповідь