Як правильно спустити повітря з батарей, щоб краще гріли. Господарю на замітку

Війна

Як правильно спустити повітря з батарей, щоб краще гріли. Господарю на замітку

Опалювальний сезон наближається, і настав час подбати про тепло в домі, зокрема перевірити стан батарей.

Якщо після запуску опалення радіатори залишаються ледь теплими або зовсім холодними, не поспішайте звертатися до комунальної служби. Причиною може бути не недостатня подача тепла, а повітряна пробка, що утворилася всередині батареї.

Зазвичай повітряні пробки виникають через неправильний монтаж опалювальної системи, але навіть ідеально встановлена система може стикнутися з цією проблемою.

Як розпізнати повітряну пробку в батареї:

Якщо у панельних радіаторів відчутна різниця температур між верхньою та нижньою частинами, це означає наявність повітряної пробки, яку потрібно усунути. У випадку чавунних радіаторів деякі секції можуть бути теплими, а інші – холодними, або весь радіатор може залишатися холодним. Також про присутність повітря свідчить характерний булькаючий звук.

Як правильно випустити повітря з батареї:

Перш за все, слід прибрати килим або інші речі з підлоги біля радіатора. Під радіатор бажано постелити ганчірку або одноразові серветки, а під вентиляційний отвір підставити невелику ємність або обрізану пластикову пляшку. Далі потрібно акуратно відкрити вентиляційний клапан на радіаторі, щоб стравити повітря. Ви чітко почуєте, як виходить повітря, і коли цей процес припиниться, потрібно закрити клапан.

Якщо у вас автономне опалення, обов’язково вимкніть котел і припиніть подачу та повернення води з радіаторів перед випуском повітря. Спеціальним ключем поступово відкрийте спускник повітря, доки через нього не почне текти вода, після чого його можна закрити і повністю відкрити лінії подачі та повернення води.

Якщо самостійно вирішити проблему неможливо, зверніться до сантехніка, який допоможе випустити повітря з батарей та відновити нормальне функціонування системи.

Жахлuва траrедія на Житомирщині! Знайдено тlло 18-річної Дарини, яка загадково зникла ФОТО
На Житомирщині сталася трагедія. Декілька днів місцеві жителі шукали зниклу 18-річну дівчину, а знайшли її мертвою

Що потрібно зробити кожному господарю 19 жовтня, та на що звернути увагу
19 жовтня православний світ відзначає Іванів день, присвячений Іоанну Рильському, святому, який прославився своєю духовною силою та чудотворними здібностями

Щоб кімнатні рослини гарно та пишно квітнули, потрібен всього один зубок часнику
Досвідчені квітникарі знають безліч секретів догляду за рослинами і часто користуються простими засобами для їхнього здорового розвитку та тривалого цвітіння

Залишити відповідь