Як правильно варити булгур: рецепти, правила та поради

Події України

Булгур – це ситна і поживна крупа, яка вже давно набула популярності. Виготовляється вона зі звичайної пропареної роздробленої пшениці.

Чому булгур став таким популярним

У булгурі міститься багато корисних вітамінів, які позитивно впливають на сердечно-судинну систему. Завдяки вітамінам групи В ця крупа сприяє нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму. Крім того, булгур допомагає знижувати рівень цукру в крові.

Більш детально про користь цієї крупи розповідає дієтолог Світлана Фус.

Як варити булгур та з якими продуктами краще поєднати – читайте в матеріалі.

Як правильно варити булгур

Щоб приготувати булгур на плиті, спершу крупу трохи обсмажують у пательні до легкого приємного аромату, періодично перемішуючи дерев’яною лопаткою або ложкою. Потім булгур заливають водою у співвідношенні 1:2, додавши сіль та улюблені спеції до смаку. Кашу варять на невеликому вогні, накривши кришкою, 20-25 хвилин. У готову страву можна додати вершкове масло.

Що додати у булгур

Зазвичай булгур готують з різними овочами (цибулею, морквою, болгарським перцем, помідорами, капустою, кабачком), зеленню, грибами, м’ясом, птицею і навіть сухофруктами.

Також можна приготувати кашу на молоці. Спочатку крупу промити, залити водою та відварити до готовності. Потім влити молоко, додати інші інгредієнти до смаку і готувати до закипання молока.

Як варити булгур – швидкий спосіб

Щоб приготувати булгур швидко, треба проварити крупу протягом 10 хвилин на середньому вогні. Потім накрити кришкою і залишити запарюватися ще на 20 хвилин. Так крупа вбере всю рідину та буде готовою до вживання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Залишити відповідь