Як приготувати деруни – класичний рецепт картопляних млинців

Події України

Якщо хочете порадували своїх домашніх смачною стравою, приготуйте їм деруни. Варіацій цієї страви величезна кількість: їх готують з кабачків, з фаршем, сиром чи грибами.

Але немає смачнішого за класичний рецепт дерунів. Як приготувати деруни за класичним рецептом – далі в матеріалі.

Рецепт дерунів

Інгредієнти: 

  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 2-3 шт;
  • яйце – 2 шт;
  • часник – 2-4 зубчики;
  • борошно (можна замінити крохмалем) – 2 ст. л;
  • сметана – 1 ст. л;
  • сіль, чорний перець – за смаком;
  • олія – для смаження.

Фото: Depositphotos

Приготування:

  1. Очистіть картоплю і натріть на дрібній тертці.
  2. Сік, який пустила картопля, відіжміть і злийте.
  3. Також натріть очищену цибулю та додайте до картоплі.
  4. В окремій посудині збийте яйця, додайте сіль, перець, подрібнений часник та інші спеції на ваш смак.
  5. Все з’єднайте і ретельно перемішайте.
  6. Цікавий момент, якщо тісто для дерунів вийшло доволі густим та не буде розпливатися під час смаження, борошно можете не додавати.
  7. Якщо суміш недостатньо густа, додайте борошно.
  8. Розігрійте сковорідку та додайте олії.
  9. Викладіть деруни на сковорідку та обсмажте з двох боків до утворення рум’яної скоринки. Сковорідку не варто накривати кришкою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

От і все! Класичні деруни готові! Їсти їх варто зі сметаною чи іншим соусом на ваш розсуд.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-14 14:22:00

Залишити відповідь