Як приготувати кровʼянку: найвдаліший рецепт покроково
Без кров’янки неможливо уявити українську кухню, адже ця ковбаса – одна з найпопулярніших страв, яка чудово смакує у будні та на свята. Рецепт кров’янки з гречкою та салом – у матеріалі Факти ICTV.
Кровʼянка: рецепт
Існує багато рецептів кров’янки, вони можуть різнитися залежно від регіону, традицій та індивідуальних вподобань, але одне залишається незмінним – неповторний смак і аромат.
Інгредієнти:
- 1 л крові свинини
- 500 г гречки
- 400 г свинячого сала
- 5 цибулин
- 2 ст. л. смальцю
- 3 яйця
- 1 ст. л. коріандру в зернах
- 1 ч. л. гострого перцю чилі в пластівцях
- 5 м натуральних оболонок для ковбаси
- сіль та перець – до смаку
Приготування:
Як приготувати кровʼянку? По-перше, підготуйте продукти. Кров має бути свіжою, а натуральні оболонки для ковбаси добре промитими, їх потрібно замочити у воді на кілька годин, а потім знову промити.
- Відваріть гречку 10 хв до напівготовності. Відцідіть зайву воду і охолодіть.
- Наріжте сало дрібними кубиками.
- Посічіть 5 цибулин і підсмажте їх на 2 ст. л. смальцю до золотистого кольору.
- У великій каструлі збийте 1 л крові свинини, додайте напівготову гречку, нарізане сало, смажену цибулю, 1 ст. л. коріандру, 1 ч. л. гострого перцю чилі, сіль та чорний мелений перець. Ретельно перемішайте масу.
- Збийте яйця вінчиком, додайте їх до суміші та знову перемішайте.
- Накрутіть на м’ясорубку спеціальну насадку для ковбаси, натягніть оболонку та начиніть її фаршем.
- Перев’яжіть кожну ковбасу нитками, розділяючи на порційні шматочки. Потім обдайте окропом, проколіть у різних місцях, щоб кров’янку не розірвало під час запікання.
- Розігрійте духовку до 180 °C, викладіть ковбасу на деко і запікайте приблизно протягом однієї години.
- Дайте їй охолонути та подавайте до столу.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело і фото: Євген Клопотенко