Як приготувати лагман: рецепт смачної страви
Лагман – це справжня смакота східної кухні! В Україні він популярний завдяки кримськотатарській кухні.
Що ж таке лагман? Це може бути поживний суп або основна страва – все залежить від кількості бульйону. І так, слово лагман означає розтягнуте тісто, бо без домашньої локшини не обійтися.
Наші господині знають, як зробити кожну страву неповторною. Тож у нас для вас лагман рецепт приготування в домашніх умовах.
Це саме та страва, яка зібрала в собі багатовікові традиції і смакові вподобання. Варто приготувати!
Лагман: рецепт класичний
Локшину для лагмана можна приготувати заздалегідь, висушити та використовувати при приготуванні у будь-який час. Якщо ж часу мало, можна придбати локшину до вашого смаку.
Інгредієнти:
- яловичина – 700 г
- вода – 1 л 200 мл
- картопля – 3–4 шт.
- перець болгарський (бажано червоний) – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибулина (велика) – 1 шт.
- помідори 3-4 шт. чи томатна паста – 1-3 ч. л.
- сіль, перець, лавровий лист, інші спеції до перших страв – до смаку
- часник свіжий – 1-3 зубки чи гранульований – 1/2 ч. л. (приблизно)
- олія – для смаження
- зелень (петрушка чи кінза, зелена цибуля) – для подачі
Для пшеничної локшини:
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 300 г (можливо знадобиться трішки більше, все залежить від якості борошна)
- яйця – 2 шт.
- вода – 100 мл
- сіль – 1/4 ч. л.
Як приготувати лагман покроково:
- Для локшини борошно просіюємо у миску. Робимо у борошні посередині заглиблення. У воді розчиняємо сіль. Робимо заглиблення у борошні, вливаємо солону воду та додаємо яйця. Замішуємо тісто.
- Якщо є час, тісто викладаємо у пакет та поміщаємо у холодильник на 30-45 хвилин. Потім його розкачуємо на присипаному борошно столі та нарізаємо локшину. Залишаємо її сушитися за кімнатної температури, поки готуємо страву далі.
- У сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізане маленькими шматочками м’ясо та смажимо до золотавої скоринки.
- Усі овочі миємо, чистимо та нарізаємо. Додаємо до м’яса моркву, цибулю та болгарський перець. Готуємо 10 хвилин.
- Викладаємо смажене м’ясо з овочами у вогнетривку каструлю чи казанок. Додаємо нарізану картоплю та часник. Усе солимо, перчимо, додаємо лавровий лист та вливаємо воду.
- Готуємо лагман після закипання води 45-50 хвилин.
- Локшину окремо варимо у підсоленій воді до готовності. Відкидаємо її на друшляк та промиваємо.
Як подати лагман
Подаємо лагман просто: у тарілку кладемо порцію домашньої локшини, заливаємо м’ясним соусом та посипаємо нарізаною зеленню.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Лагман за класичним рецептом готовий. Смачного!