Як приготувати щупальця восьминога: усі способи

Події України

Щупальця восьминога – страва делікатесна та смачна. Її можна легко приготувати вдома, дотримуючись простих рекомендацій!

Як приготувати щупальця восьминога

Правильна підготовка та обробка восьминога забезпечують ніжний смак і приємну текстуру, які чудово поєднуються з різноманітними соусами та гарнірами.

Як готувати заморожені щупальця восьминога та створити з них ресторанну страву на власній кухні – читайте в нашому матеріалі.

Як готувати заморожені щупальця восьминога

  • Розморожування. Розморожувати восьминога слід повільно у холодильнику. Такий спосіб зберігає структуру м’яса та запобігає втраті соку.
  • Варіння. Перш ніж смажити щупальця, їх потрібно відварити. Закип’ятіть воду, додайте лавровий лист, чорний перець горошком і трохи солі. Покладіть щупальця у киплячу воду і варіть на слабкому вогні протягом 8-10 хвилин. Великі щупальця можуть потребувати більше часу – до 20 хвилин. Щоб уникнути скручування, нанизайте їх на дерев’яні шпажки.
  • Смаження на сковороді. Відварені щупальця охолодіть і викладіть на друшляк, щоб стекла зайва вода. Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте дрібно нарізаний часник та гілочку орегано чи декілька гілочок петрушки. Обсмажуйте щупальця на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до появи рум’яної скоринки.

Як приготувати щупальця восьминога: альтернативні способи приготування

У процесі варіння чи смаження додавайте сік лимона. Він пом’якшує текстуру та надає легку кислинку.

  • Приготування в соусі. Щупальця восьминога чудово поєднуються з томатним соусом, доповненим каперсами, чилі, часником і вершками. Достатньо протушкувати їх у соусі 15–20 хвилин, щоб страва стала ще ароматнішою.
  • Приготування на грилі. Відварені щупальця можна зробити на грилі. Достатньо 5-6 хвилин на сильному вогні, щоб отримати хрустку скоринку. Перед подачею збризніть їх соком лимона і злегка полийте оливковою олією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тепер ви знаєте, як приготувати щупальця восьминога, щоб вони були смачними та апетитними. Незалежно від способу приготування, цей морський делікатес стане коронною стравою будь-якого столу.

Залишити відповідь