Як приготувати відоме на весь світ турецьке дріжджове тісто? Таке тісто просто заворожує!
Здобні булочки, рулети і пироги, приготовлені на основі мінерального тіста, відрізняються феноменальною м’якістю і чудовим ароматом. Газована мінеральна вода відіграє важливу роль: вона насичує тісто повітрям, і дріжджі піднімають його набагато ефективніше.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 950 грам;
- Газована вода – 200 мл;
- Молоко – 200 мл;
- Дріжджі – 7 грам;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Соняшникова олія – 200 мл;
- Сіль – 1 ст. л.
Приготування
В молоці розчиніть сіль і цукор, потім додайте газовану мінеральну воду і рослинну олію.
Просійте борошно разом з сухими дріжджами і всипте в рідку суміш. Замісіть м’яке тісто, накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на півтори години.
Через півтори години тісто потрібно буде знову замісити і помістити в тепле місце, накривши плівкою (або мокрим рушником), ще на годину.
Тісто можна використовувати відразу або залишити в холодильнику. Ще три дні вона буде залишатися свіжим і ароматним.
Текстура – це лише півсправи, не меншу роль грає смак. Будь-які пишні пиріжки з несолодкою начинкою стануть тільки кращими, якщо їх робити з тіста на мінеральній воді.