Як «Приватбанк» бореться із дефіцитом кадрів: рекрутинг з вишів, інклюзивність та зниження вимог

Політика

Сьогодні багато українських бізнесів зіштовхуються із кадровими проблемами – головними чинниками, які впливають на ринок є міграція населення та активна мобілізація. Як із дефіцитом кадрів справляється державний «ПриватБанк» – в інтерв’ю UA.NEWS розповів керівник Дирекції з HR та корпоративного управління «ПриватБанку» Роман Борисенко. 

Для того, щоб побороти дефіцит кадрів «ПриватБанку» довелось знизити вимоги до кандидатів, запустити додаткові програми навчання та організувати рекрутинг одразу із навчальних закладів. 

“Понад півроку тому ПриватБанк знизив свої кваліфікаційні вимоги до кандидатів і це стало одним із рішень. Тепер, маючи середню освіту, кандидати можуть прийти до нас, пройти відповідне навчання і стати спеціалістом з обслуговування клієнтів! Друга історія – створення чіткого алгоритму взаємодії з навчальними закладами, з яких можна залучати таланти. Зазвичай шукаємо студентів останніх курсів і відбираємо різними методами, зокрема гейміфікацією, участю в конкурсах від ПриватБанку. Така практика переважно є популярною у промислових компаніях. Наприклад, містоутворюючі підприємства ще на етапі навчання в школі це роблять. І зараз потрібно переносити цю практику і у фінансовий сектор”

Роман Борисенко

керівник Дирекції з HR та корпоративного управління «ПриватБанку»

Також «Приватбанк» активно розвиває стратегію безбар’єрності та інклюзивності, яка включає відкритість до працевлаштування людей з інвалідністю та осіб старшого віку і створення комфортних умов праці для них. 

“Ми відкриті до працевлаштування людей з інвалідністю. Розглядаємо кандидатів із інвалідністю практично на всі вакансії в банку. Для залучення таких кандидатів запровадили реферальну програму. Крім того, активно працюємо над тим, щоб залучати до нашої команди людей старшого віку. Одна із ініціатив – співпраця з БФ “Життєлюб”, в рамках якої наші HR-фахівці проводять семінари, де діляться порадами з працевлаштування”

Роман Борисенко

керівник Дирекції з HR та корпоративного управління «ПриватБанку»

Залишити відповідь