Як швидко почистити імбир та чи потрібно це робити: поради та правила

Події України

Імбир — смачна й корисна спеція, яку використовують під час приготування різноманітних страв, напоїв, маринадів, а також додають у випічку. Проте багато людей не знають, чи потрібно чистити імбир перед використанням або можна додавати зі шкіркою.

Читайте детальніше, чи можна їсти імбир зі шкіркою та чи потрібно його чистити — в матеріалі Фактів ICTV.

Навіщо чистити імбир

Імбир має протизапальну, антибактеріальну та загальнозміцнювальну дію. Він сприяє травленню, покращує роботу серця та загальне самопочуття.

У деяких рецептах рекомендується чистити імбир перед додаванням у страву, але є й такі, що рекомендують цього не робити. Так чистити імбир чи ні — нумо з’ясовувати!

Основні причини для очищення імбиру від шкірки:

  1. Корінь може містити пестициди або інші забруднення на поверхні шкірки. Чистка допоможе зменшити ризик вживання шкідливих речовин.
  2. Для покращення смаку та текстури. Річ у тім, що шкірка імбиру може бути гіркуватою, волокнистою та жорсткою, а це не завжди приємно на смак. Тому, якщо її зчистити, це допоможе уникнути зміни смакових якостей страви.

До того ж у готових стравах очищений імбир має більш апетитний і привабливий вигляд, особливо коли його додають у супи, салати або десерти.

Чи можна їсти імбир зі шкіркою

Однозначної відповіді на запитання про те, чи потрібно чистити імбир, немає. Експерти кажуть, що імбир можна використовувати як зі шкіркою, так і без неї, залежно від ситуації.

Загалом шкірка імбиру їстівна, однак вона може мати певний гіркуватий присмак і бути твердою, що робить її менш привабливою в стравах, де важлива текстура.

Якщо такої потреби немає, то можна сміливо вживати імбир зі шкіркою, головне – ретельно промити його під проточною водою, щоб видалити весь бруд. Після цього достатньо буде зрізати пошкоджені ділянки й додати у страву.

Як швидко почистити імбир — найкращі способи

Чистити імбир дуже просто. Ось кілька способів, як це зробити швидко й ефективно:

  • За допомогою картоплечистки. Для швидкого очищення проведіть приладом по поверхні імбиру, зрізаючи при цьому шкірку. Це допоможе зберегти максимум м’якоті, не витративши багато часу.
  • За допомогою ложки. Якщо у вас немає картоплечистки, можете скористатися звичайною чайною ложкою. Для цього легкими рухами зішкребіть шкірку. Цей метод чищення також допоможе зберегти більшу частину корисних властивостей імбиру.
  • За допомогою ножа. Якщо імбир великий, а шкірка груба, можна скористатися ножем. Однак будьте обережні, щоб не зрізати занадто багато м’якоті.

Отже, чистити імбир чи ні — це особисте рішення, але для багатьох рецептів очищення імбиру є бажаним.

Якщо ви хочете отримати м’яку текстуру та зберегти максимальний смак і аромат, варто видалити шкірку.

Якщо ж ви готуєте імбир для чаю або додаєте його в страви, де текстура не така важлива, можна сміливо обирати варіант зі шкіркою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Незалежно від того, чистите ви імбир чи ні, цей корисний корінь є незамінним у кулінарії та здоровому харчуванні.

Залишити відповідь