Як швидко зварити горох: усі способи та поради
Горох – один із тих продуктів, який знайдеться на кухні майже кожної української родини. Ми любимо горох за його простоту, користь і можливість приготувати безліч смачних страв – від запашного горохового супу до начинки для пиріжків.
Але є питання, яким часто задаються господині: як швидко зварити горох, особливо, коли часу обмаль.
Отже, як швидко зварити горох без замочування – читайте в матеріалі.
Як швидко зварити горох
Якщо у вас немає часу на замочування, є кілька способів прискорити процес варіння гороху:
- Сода харчова – ваш помічник. Додайте на 1 л води дрібку харчової соди (буквально на кінчику ножа). Це пом’якшить воду, і горох звариться значно швидше.
- Кип’ятіння у двох водах. Спочатку залийте горох холодною водою, доведіть до кипіння і злийте першу воду. Потім залийте свіжу гарячу воду й продовжуйте варити. Це не лише прискорить процес, а й зробить горох м’якшим.
- Як прискорити процес варіння гороху – багато господинь обирають саме цей спосіб. Під час варіння додайте до каструлі з горохом 1-2 ст. л. олії.
Як зробити так, щоб горох зварився швидше
- Вибирайте колотий горох. Він готується швидше за цілий, адже оболонка вже знята.
- Контролюйте рівень води. Горох має завжди бути покритий водою, інакше він почне підгоряти. За потребою доливайте тільки гарячу воду, щоб не сповільнювати процес варіння.
- Завжди варіть горох у каструлі з товстим дном. Такий посуд рівномірно прогрівається і зберігає тепло, що теж пришвидшить приготування.
Тепер ви знаєте, як швидко зварити горох, навіть якщо у вас зовсім немає часу на замочування. Готуйте із задоволенням, діліться секретами з рідними, і нехай ваші страви завжди виходять смачними!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.