Як вибрати блендер для приготування смузі та коктейлів

Війна

111

Є різні рецепти приготування коктейлів. Одні потребують додавання льоду, інші — швидкого змішування для максимального збереження корисних речовин у продуктах. Такі нюанси необхідно враховувати під час вибору блендера, адже вони суттєво впливають на вимоги до технічних характеристик і функціоналу приладу.

Вигідно купити блендер можна в інтернет-магазині «Цитрус». Тут є великий асортимент якісної кухонної техніки за адекватними цінами. Але яка модель краще підійде для приготування смузі та коктейлів: занурювальна чи стаціонарна?

Занурювальний або ручний блендер схожий на ручку із мотором всередині. На цю ж ручку кріпляться різні насадки, що входять до комплекту. Наприклад, є моделі зі спеціальними ножами для «розірвання» волокон в овочах і розколювання льоду.

Занурювальний блендер універсальний, він може зробити суп-пюре просто в кастрюлі, збити крем та білки, подрібнити фрукти та овочі. А от тверді й заморожені фрукти та овочі він подрібнює недостатньо, тому приготований напій буде неоднорідним. Але ж привабливість смузі саме в ніжній, м’якій, приємній консистенції.

AD_4nXcMzVeQ3aJ8ks3o_oZcWr7Gs8FtncHjo2IGf_cAegilauTJfj1QO68hJVOayXCDyUKZ6UDx6sGiIsxwKZPv1UMHHQ9BHocfQ_4rz_75DCNT3kLkEvJHluWBmScrQy0uq4Ywplt0GWsKbdDDuFqlK0Wo7qE?key=yU8kKw1ypw2PaLkBf6tfYA

Стаціонарний блендер

Якщо ви збираєтеся використовувати блендер щодня, оптимальним варіантом буде стаціонарна модель. Виглядають стаціонарні блендери як чаші із кришкою, встановлені на підставку із вбудованим у неї двигуном. Принцип роботи простий: завантажуєте в чашу продукти і вмикаєте прилад на одну із доступних програм.

Такі блендери підходять для збивання молочних коктейлів, приготування смузі, горіхової пасти й інших страв. Але не всі прилади роблять це однаково добре із різних причин. Так, кількість підтримуваних режимів може бути різною. Або в комплекті може не бути деяких важливих насадок, наприклад, ножа для дроблення льоду. Також має значення потужність приладу.

Що варто брати до уваги, вибираючи блендер для смузі

Отже, якщо ви вирішили придбати блендер для приготування смузі, пюре, соусів — зверніть увагу на потужність приладу та матеріал, із якого виготовлені його складові частини.

У стаціонарних моделей пластикові контейнери зручніші, ніж скляні: вони легші й не настільки тендітні. Однак вони легше збирають забруднення і швидше вбирають запахи, тому мити їх потрібно одразу після використання.

У ручних блендерів занурювальна частина, або «ніжка», може бути металевою або пластиковою. Металева міцніша, вона не подряпається від частинок перемелених продуктів і легко перенесе вплив доволі високих температур.

Перетворити на пюре свіжі фрукти та м’які овочі під силу блендеру навіть із маленькою потужністю. Якщо ж у якості компонентів коктейлю ви будете використовувати лід та горіхи, вибирайте серед потужних моделей.

Додаткові функції — наскільки вони потрібні? Усе залежить від того, для виконання яких завдань ви вибираєте прилад. Якщо тільки для приготування коктейлів і смузі, то немає сенсу витрачати зайві кошти на багатофункціональний блендер.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг

Залишити відповідь