Як вибрати насосну станцію для води: Поради та рекомендації

Політика

Вода – джерело життя. Якщо її не вистачає для забезпечення потреб, необхідно виправити проблему. Власники заміських будинків і дачних ділянок потребують постійної подачі ресурсу. Першим він необхідний, щоб централізовано користуватися водопроводом, другим – для поливу рослин у саду та городі. Автоматична водяна станція, встановлена неподалік від свердловини або колодязя, – ідеальне рішення і сполучна ланка між водою і вашим домоволодінням.

Купівля насосної станції в Києві: критерії вибору

Насосна станція може стати універсальним приладом для різних випадків, наприклад, відкачування поверхневих вод із каналу, річки, водосховища, штучної водойми тощо. Але найчастіше купують обладнання, щоб вільно користуватися природними водними ресурсами у власній оселі. Перш ніж організувати водопостачання свого господарства, важливо правильно підібрати агрегат з урахуванням таких параметрів:

  1. Потужність двигуна. Стандартно вибирають від 600 Вт. Якщо планується розширення водопостачання, краще купити із запасом.
  2. Джерело водопостачання (свердловина, колодязь, водопровід).
  3. Глибина залягання. Якщо ви використовуєте свердловину або колодязь, важливо знати, де знаходиться рівень.
  4. Обсяг бака. Якщо насосна станція буде використовуватися для автономного водопостачання, правильно підберіть розмір резервуара.
  5. Матеріали. Вибирайте водонасосну систему від відомих виробників з хорошими відгуками. Зверніть увагу на матеріали, з яких виготовлений насос (нержавіюча сталь, пластик тощо).
  6. Енергетична ефективність. Переконайтеся, що насос має хорошу ефективність і не споживає занадто багато електроенергії.

Деякі станції мають автоматичні системи управління, датчики рівня води, фільтри та інші корисні функції. Додаткові особливості роблять техніку більш продуктивною, однак через це і ціна підвищується. Важливо визначитися, які функції точно необхідні. Наприклад, дуже важливим є захист від перегріву і «сухого» ходу. Якщо води у свердловині не виявиться, техніка працюватиме вхолосту, а це зношує мотор. Тому перед покупкою уточніть у продавця інформацію про захисні якості, що впливають на довговічність. Врахуйте також кліматичні умови, в яких працюватиме станція для води, і підберіть модель, здатну витримувати їх.

Перед покупкою бажано проконсультуватися з фахівцем, який допоможе врахувати всі нюанси і вибрати оптимальний варіант для вашого приватного будинку.

Залишити відповідь