Як вибрати полуницю без «хімії»: на які ознаки звернути увагу
Смачна, ароматна, соковита та солодка ягода – відмінний інгредієнт для десерту та осередок вітамінів.
Але тільки не всяка ягода на прилавку така корисна. Дачники, які вирощують полуницю, не сумніваються у своєму урожаї, а ось ті, хто змушений купувати ягоди, бояться бути ошуканими.
Як вибрати полуницю
Перевагу віддають сухій ягоді однорідного кольору без ознак гниття. Крім того, звертають увагу на ще 3 нюанси.
- Чим яскравіше полуниця, то більше в ній вітамінів. У темних ягодах міститься пігмент антоціан, який має протизапальний ефект і бореться зі старінням організму.
Неприродно яскраві та «блискучі» плоди експерти не радять купувати. Є ймовірність, що вони напхані хімікатами.
- Запах – один із найкращих та простих варіантів знайти якісний продукт. Натуральні ягоди пахнуть так, що відчувається на пристойній відстані. У такої полуниці стійкий та приємний запах.
- Плодоніжка у якісної ягоди зелена. Але якщо на ній є біла смужка, значить полуницю обробляли пестицидами.
Цікавий факт: якщо між м’якоттю та листям є відстань – полуниця солодка, а якщо листя щільно прилягає до ягоди – з кислинкою