Як засолити сало в банці на зиму: рецепт і поради
Усім відомо, що сало – справжній український делікатес. Один із найпопулярніших способів зберігання сала – це засолювання в банках на зиму. Але не всі господині та господарі знають, як це правильно робити.
Сало смачне і корисне для здоров’я, за умови помірного вживання. Воно забезпечує організм необхідними жирними кислотами, вітамінами і мінералами, сприяє підвищенню енергії та підтримці деяких життєво важливих функцій.
Тому варто включати сало до свого раціону, дотримуючись здорового балансу та обираючи якісний продукт.
Отже, читайте в матеріалі, як засолити сало в банці на тривалий час, щоб воно було як свіже, мало приємний смак і залишилося в міру солоним. Дотримуючись нашого рецепта, ви зможете насолоджуватися смачним салом протягом багатьох місяців.
Як засолити сало в банці на тривалий час
Експериментуйте з додаванням різних спецій та трав, таких як розмарин, чебрець або коріандр, щоб віднайти свій улюблений смак.
Інгредієнти:
- свіже сало зі шкіркою
- сіль кам’яна
Додатково:
- стерилізовані банки та кришки
Як засолити сало в банці на зиму покроково:
- Сало нарізати шматками такого розміру, щоб можна було засунути в банку. Чим свіжіше сало, тим краще воно засолиться.
- Шматки сала гарно з усіх боків пересипати сіллю. Що більше на шматках буде солі, то краще. Сало багато солі не візьме. Убере в себе рівно стільки, скільки йому треба.
- Щільно викласти сало у банки.
- Накрити банки зверху харчовою плівкою та помістити їх на 24-36 годин у прохолодне місце. Нам потрібно, щоб виділися солона рідина. Її багато не буде, але вона повинна бути обов’язково.
- Підшукуємо невеликі, але глибокі миски за кількістю банок. Перевертаємо банки з салом у ці миски. Знизу до горлечка банок підкладаємо дерев’яні товстенькі шпажки. Це треба зробити для того, щоб уся рідина стекла. Залишаємо банки у такому стані на 2-3 години.
- Потім банки перевертаємо, обтираємо і відразу закатуємо.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Зберігаємо у прохолодному темному місці. За таких умов сало може зберігатися до року і більше.
Як засолити сало в банці на тривалий часЄ, ми вже знаємо. Зберігаємо рецепт, ділимося ним із друзями. Будьмо здорові!