Як зробити фісташкову пасту: рецепт, склад та ідеї

Події України

Фісташкова паста – це смачний і корисний продукт. Вона ідеально підходить для топінгів, використовується в кондитерських виробах, кремах чи й навіть просто як смачна намазка на хліб.

Як зробити фісташкову пасту в домашніх умовах – знати правильний рецепт! Отже, рецепт приготування пасти із фісташок, що входить до фісташкової пасти та багато іншого, цікавого та корисного – читайте в нашому матеріалі.

Що входить до фісташкової пасти

Фісташкова паста складається з кількох простих інгредієнтів, які забезпечують її насичений смак та кремову текстуру.

Зазвичай до складу фісташкової пасти входять фісташки, вода, цукор і мигдальне борошно. Ці інгредієнти складають основу, яка дає можливість створити смачну пасту, ідеальну для кондитерських виробів, випічки та інших десертів.

Як зробити фісташкову пасту: рецепт

Приготування фісташкової пасти не забере багато часу, і ви будете впевнені в її складі без хімічних добавок і ароматизаторів.

Інгредієнти:

  • фісташки (натуральні, не обсмажені) – 125 г
  • вода – 20 г
  • цукор – 60 г
  • мигдальне борошно – 40 г
  • олія рафінована – 1-2 ст. л.

Приготування:

  1. Почистьте фісташки та викладіть їх одним шаром на деко. Розігрійте духовку до 150 градусів і підсушуйте фісташки протягом 15 хвилин. Потім фісташки на пергаментний папір і дайте їм охолонути.
  2. Для сиропу у каструлі змішайте воду з цукром. Поставте на середній вогонь і нагрівайте до температури приблизно 114 градусів. Не використовуйте ложки для перемішування – краще акуратно обертати ківш, щоб сироп не кристалізувався.
  3. Коли сироп нагріється, додайте в нього фісташки. Швидко перемішайте, щоб вони покрилися сиропом, і зачекайте, поки не почне утворюватися кристалізація. Якщо цього не сталося, збільште температуру сиропу.
  4. У блендер помістить охолоджені фісташки та мигдальне борошно. Збийте все до максимально дрібної консистенції. Якщо ваш блендер не має достатньої потужності, можна використати кавомолку.
  5. Додайте до пасти з фісташок олію та ще раз гарно збийте.
  6. Готову фісташкову пасту перекладіть в контейнер і помістіть в холодильник для охолодження. Паста стане більш щільною після охолодження.

Зберігати продукт можна до 5-6 місяців.

Що приготувати з фісташковою пастою

Фісташкова паста – це не тільки смачна намазка на хліб, але й чудовий інгредієнт для випічки. Вона ідеально підходить для приготування:

  • Бісквітів і тортів.
  • Імбирного печива та печива з горіхами.
  • Кремів і мусів.
  • Ганаша для глазурі та цукерок.
  • Також можна додавати фісташкову пасту до десертів, таких як морозиво або йогурт, для створення ексклюзивних смаків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь