Якщо Ви до цього її не любили, то Ви просто не знали цього рецепту! Кров’янка в домашніх умовах за рецептом мого дідуся

Життя

Кров’янка за рецептом дідуся: Відкрийте для себе новий рівень смаку

Якщо ви досі не любили кров’янку, то, можливо, просто не пробували її за цим рецептом! Цей рецепт від мого дідуся гарантує неймовірно соковиту, ароматну та ніжну кров’янку, яка змусить вас змінити свою думку про цю страву.

Інгредієнти:

  • 1 л свіжої свинячої крові
  • 500 г вареного перловки
  • 500 г варених свинячих кишок
  • 300 г цибулі
  • 200 г сала
  • 100 г часнику
  • 50 г свіжої петрушки
  • 50 г свіжого кропу
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  • Спеції за бажанням (майоран, кмин, коріандр)

Приготування:

  1. Підготуйте кров: Свіжу свинячу кров злийте в чисту миску, процідіть через сито, щоб видалити грудочки.
  2. Відваріть перловку: Перловку промийте, залийте водою і відваріть до готовності (приблизно 30-40 хвилин).
  3. Підготуйте кишки: Варені свинячі кишки добре промийте під проточною водою і замочіть в холодній воді на 30 хвилин.
  4. Обсмажте цибулю та сало: Цибулю дрібно наріжте, сало наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте сало і обсмажте до витоплення жиру.
  5. Додайте часник, спеції та зелень: До обсмаженої цибулі з салом додайте подрібнений часник, спеції (за бажанням) і подрібнену зелень петрушки та кропу. Перемішайте і трохи обсмажте.
  6. З’єднайте всі інгредієнти: В окрему миску викладіть відварену перловку, обсмажену цибулю з салом і спеціями, додайте свіжу кров і ретельно перемішайте. Спробуйте на смак і додайте сіль і перець чорний мелений за потребою.
  7. Наповніть кишки: Наповніть підготовлені кишки сумішшю перловки та крові. Не набивайте кишки занадто туго, щоб вони не лопнули під час варіння.
  8. Варіння: У велику каструлю з підсоленою водою (на 1 л води 1 столова ложка солі) опустіть наповнені кишки. Доведіть воду до кипіння і варіть кров’янку на повільному вогні протягом 1-1,5 години.
  9. Готовність: Кров’янка готова, коли кишки стануть щільними на дотик.
  10. Охолодження: Вийміть готову кров’янку з каструлі і дайте їй охолонути при кімнатній температурі, а потім помістіть в холодильник.

Подача: Кров’янку можна подавати як холодну, так і гарячу. Її можна нарізати скибками і їсти з хлібом, гірчицею, вареною картоплею або іншими гарнірами

Поради:

  • Для більш насиченого смаку кров’янки можна додати до начинки трохи тертого вареного яйця.
  • Якщо ви не любите сало, його можна замінити вареним м’ясом або печінкою.
  • Замість перловки можна використовувати гречану крупу або рис.
  • Кров’янку можна зберігати в холодильнику до 5 днів.

Спробуйте цей рецепт кров’янки за рецептом дідуся

Залишити відповідь