«Є певна справедливість»: репер-військовий Ярмак про рейд ТЦК після концерту «ОЕ»

Події України


Олександр Ярмак зазначив, що не розуміє проведення таких концертів під час складної ситуації в країні.

Музикант, реп-виконавець і командир взводу БпЛА Олександр Ярмак прокоментував нещодавній рейд представників ТЦК після концерту «Океан Ельзи» у Києві. За його словами, він не ставиться до цього негативно.

«Ні, я не відгукувався негативно. Але при всій повазі до Святослава Вакарчука, до його внеску в культуру, я щось взагалі не зрозумів. Під час однієї з найкритичніших ситуацій в долі держави — п’ять «палаців спорту»? Коли на паралельній вулиці, у Михайлівському соборі, відспівують бійця, а тут відбуваються «палаци спорту» — в мене це викликає спектр емоцій», — зазначив він в інтерв’ю «Суспільне».  

Крім того, Ярмак не розуміє, чому дехто з військовозобов’язаних висловлював свої претензії під час того, як ТЦК перевіряли їхні документи.

«І коли дехто там кричав як навіжений (коли представники ТЦК перевіряли дані — ред.) — я цього не розумію. Шість мільйонів чоловіків не оновили дані. Їм створили додаток, щоб не було потрібно йти в ТЦК. І коли от такі речі людина не впорядкувала, а ходить на концерти «Океану Ельзи»… «Океан Ельзи» — це ж не тільки пісня «Відпусти», це ще й «Не здамся без бою». Якось для цих людей трошки невизначена, виходить, в житті система координат», — додав командир взводу БпЛА.

Він наголосив, що працівники ТЦК можуть з’явитися будь-де.

«В цьому є і певна справедливість. Бо дійсно по селах повигрібали хлопців, а дехто по ресторанах сидить. Здорові дядьки понакупляли собі інвалідності. Всім страшно. Всі хочуть жити, повернутися до родин. Але багато дядьків могли б обіймати посади начальників логістики, допомагати в питаннях, наприклад, харчового забезпечення, налагоджувати процеси. У нас досі, можливо, через радянські фільми, уявлення війни — всі зі штиками, на передку. В якомусь сенсі так і є. Але хтось стає піхотою, а хтось отримує інші посади», — зауважив музикант.



Джерело

Залишити відповідь