«єЧерга» набирає обертів: обрати час перетину кордону можна буде на 20 локаціях

Політика

Ще на чотирьох пунктах пропуску сьогодні, 2 вересня, запрацює послуга реєстрації часу перетину кордону для пасажирських автобусів.

Загалом таке слотування діятиме на 20 із 28 пунктів пропуску, повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Якщо говорити про автобуси, то зараз єЧерга діє в 28 пунктах пропуску. Фактично на цих напрямках всі перевізники мають реєструватись в єЧерзі. І тільки в 16 зараз діє слотування, тобто, як зазначає Мінінфраструктури, за розкладом. Із 12.00 сьогодні ще 4 пункти пропуску додається до слотування і фактично вже на 20 напрямках автобуси слідуватимуть виключно в той час, який їм буде визначено під час реєстрації», – наводить слова Демченка Укрінформ.

Посадовець пояснив, що новація допоможе зменшити навантаженість на пункти пропуску, адже кожний автобус має прибувати чітко на визначений час.

«Станом на зараз в будні кількість автобусів, які перетинають кордон на виїзд, досягає майже 500, а у вихідні ця кількість може досягати 550 автобусів, які перетинають кордон за добу на виїзд за межі України», – наголосив Андрій Демченко.Раніш ми писали, що, за інформацією ДПСУ, пасажиропотік на українських кордонах влітку залишався стабільно високим: з кінця липня та протягом серпня було зафіксовано тенденцію до збільшення кількості осіб, які перетинають кордон на в’їзд в Україну у порівнянні з виїздом.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь