Єдиного в Україні діючого виробника харчової солі готують до приватизації

Політика

Фонд державного майна України готує до приватизації ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» – найстаріше в Україні підприємство, яке продовжує виварювати сіль за аутентичною технологією.

Про це повідомила пресслужба ФДМУ у Фейсбуці.

«Фондом державного майна України Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Солевиварювальний дрогобицький завод» включено до переліку об’єктів, які підлягають приватизації», – йдеться в повідомленні.

Дрогобицька солеварня – найстаріше підприємство України, яке продовжує виварювати сіль за автентичною середньовічною технологією уже понад 700 років. У ФДМУ наголошують, що через війну в країні тепер це єдиний виробник харчової солі в Україні. Сьогодні це підприємство – не просто промисловість, а й місце, яке розвиває туризм в регіоні.

Наразі Фонд держмайна здійснює підготовку об’єкта до приватизації.До єдиного майнового комплексу підприємства входить 9 пам’яток архітектури місцевого значення. Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», пам’ятка може бути приватизована лише за умови укладення майбутнім власником з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронного договору на пам’ятку.

Водночас у фонді прагнуть знайти таких інвесторів, які не лише збережуть історичну спадщину, а й оновлять підприємство.

Торги відбудуться на електронній платформі Prozorro.Продажі.

Нагадаємо, що Фонд державного майна 28 серпня цього року провів аукціон із приватизації колишнього Шабалинівського спиртового заводу в селі Іванівка біля Чернігова.

Раніше приватизацію Ocean Plaza, одного з найбільших торгових центрів Києва, відклали через багатомільйонний борг перед російськими олігархами Ротенбергами.

Нещодавно Фонд держмайна оголосив другу серію аукціонів із приватизації об’єктів зі стартовою ціною 1 гривня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь