ЄК пропонує три варіанти для продовження санкцій проти росії

Політика, Світ

ЄК  представила послам ЄС три нові варіанти продовження санкцій проти росії. Це має вирішальне значення для забезпечення кредиту G7 для України на суму 50 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Щоб забезпечити Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів, країни G7 хочуть бути впевненими, що режим санкцій ЄС щодо активів не буде скасовано.

Перший варіант, який представила Єврокомісія, включає п’ятирічне блокування російських активів з переглядом кожні 12 місяців і кваліфіковану більшість країн ЄС, необхідну для розморожування активів.

Другий варіант – відновлення заморожування активів кожні 36 місяців одностайним голосуванням.Третім варіантом є продовження терміну продовження всіх санкцій, пов’язаних з росією, до 36 місяців. Наразі санкції ЄС щодо Росії можуть продовжуватись кожні пів року.

Раніше ми писали, що Центробанк росії 13 вересня 2024 року всьоме з липня 2023 року підвищив ключову ставку, цього разу на 100 базисних пунктів, довівши її до 19% річних.

Також нагадаємо, що Європейський Союз зняв санкції з матері засновника «ПВК Вагнер» Віолетти Пригожиної та сина білорусько-російського олігарха Микити Мазепіна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь