ЄС подвоїть зусилля зі зміцнення української енергетики

Політика

Представники ЄС рішуче засудили військові атаки на енергетику України та пообіцяли подвоїти зусилля зі зміцнення української енергетики та відновлення енергобезпеки держави

Як повідомляє Міненерго, Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив із послом ЄС в Україні Катаріною Матерновою протидію російським ударам по українській енергетиці, зокрема посилення захисту енергооб’єктів.

«Вчора ми пережили одну з наймасованіших атак на енергетичну інфраструктуру. Очевидно, що ворог не полишає намірів зірвати підготовку до зими та занурити українців у темряву. Але наші фахівці оперативно ліквідують наслідки обстрілів, і сподіваюсь, що протягом наступних днів ми зможемо зменшити дефіцит у системі», – сказав Галущенко.

Він наголосив, що на тлі постійного енергетичного терору з боку рф  найважливішими аспектами у співпраці з європейськими партнерами є посилення захисту енергооб’єктів, нарощування фінансової підтримки української інфраструктури передачі електроенергії та розбудови розподіленої генерації.

Своєю чергою представники ЄС рішуче засудили військові атаки на енергетику України та пообіцяли подвоїти зусилля зі зміцнення української енергетики та відновлення енергобезпеки держави та всієї Європи, зазначає Міненерго.Співрозмовники також обговорили поглиблення співробітництва в межах створеної Євросоюзом програми Ukraine Investment Facility (UIF), яка є частиною плану Ukraine Facility, та шляхи пошуку додаткового фінансування.

Нагадаємо, масований ракетно-дроновий удар рф 26 серпня був передусім спрямований проти енергетичної інфраструктури України.

Так, на Київщині були уражені два об’єкти енергетики, зокрема Київська ГЕС.

росія витратила на комбіновану ракетно-дронову атаку 26 серпня по Україні $1,2–1,3 млрд. Це рекордний показник за весь час повномасштабної війни.

Також це була наймасованіша повітряна атака росії.  рф використала 26 серпня 236 засобів ураження: 127 ракет і 109 ударних безпілотників. Силам оборони України вдалося збити 201 ціль: 102 ракети та 99 БПЛА.

Залишити відповідь