ЄС пообіцяв пришвидшити надання Україні зброї та обладнання для енергетики

Політика, Світ

Євросоюз пришвидшить надання Україні військової допомоги, а також енергетичного обладнання для відновлення енергосистеми після російських атак.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі глав МЗС країн ЄС у Брюсселі.

«Під час сьогоднішньої зустрічі в Брюсселі з міністрами закордонних справ ЄС я наголосив на необхідності термінового надання вже обіцяної військової допомоги, зокрема систем протиповітряної оборони. Я ціную готовність моїх колег вжити необхідних заходів для прискорення цих постачань», – повідомив Кулеба.

Він наголосив, що ЄС є важливою опорою коаліції на підтримку України, привітав намір низки держав-членів ЄС відгукнутися на заклик України та виступити за зняття обмежень на використання зброї щодо всіх законних військових цілей у росії у своїх двосторонніх діалогах з іншими членами коаліції.

«Я також вдячний країнам-членам ЄС, які пообіцяли активізувати відповідні зусилля та надати додаткове обладнання та ресурси для української енергетичної системи», – додав глава МЗС.Кулеба також запевнив партнерів, що Україна виконує свої зобов’язання на шляху до членства в ЄС, включаючи історичну ратифікацію Римського статуту.

«Ми розраховуємо на підтримку держав-членів у просуванні переговорів про вступ України до ЄС у належному темпі», – – зазначив міністр.

Нагадаємо, Сьогодні, 29 серпня, глава МЗС України Дмитро Кулеба відвідав Брюссель, де взяв участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після чергового масованого ракетного удару російських терористів заявив, що союзники можуть ухвалити два рішення, які допоможуть покласти край російському терору.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь