ЄС схвалив виділення Україні позики у 35 мільярдів євро

Політика, Світ

Європейська Рада 9 жовтня погодила надання Україні макрофінансової допомоги на суму 35 мільярдів євро, яка буде забезпечена замороженими російськими активами.

Про це повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк у Twitter. Також було погоджено новий механізм, який допоможе Україні у погашенні кредитів на суму до 45 мільярдів євро, наданих ЄС – це вищезгадані 35 мільярдів – та партнерами з G7, які докладуть решту.

При цьому Рада ЄС так і не змогла погодити продовження санкцій проти активів Центрального банку росії на 36 місяців замість шести місяців. Угорщина виступає проти такого рішення. Це було головною умовою участі у кредиті США, які переймаються, що ЄС може розморозити російські активи, і тоді цей кредит залишиться без забезпечення.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз розробив юридичний обхідний шлях, щоб обійти вето Угорщини на купівлю зброї для України за рахунок прибутку, отриманого від заморожених активів росії цього року.

Члени «Великої сімки» не планують розморожувати активи рф, поки держава-агресор не виплатить Україні компенсації за завдані війною збитки самостійно.⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь