ЄС жоpстко поcтавив на міcце Оpбана. Такoго ще не було. Тoй аж пoблід

Media-ua 24, Світ

ЗУСТРІЧ МІНІСТРІВ ЄС ПЕРЕНЕСЛИ У БРЮССЕЛЬ.

На неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу, яка розпочалась 29 серпня, головним питанням є продовження військової підтримки України з боку ЄС.

Ця зустріч відбувається у Бельгії через Угорщину, яка “підтримує позицію путіна, а не Європи”.

Хоча така зустріч повинна відбуватись у столиці головуючої в Раді ЄС країни, а такою зараз є Угорщина, позиція цієї країни щодо війни в Україні є неприйнятною у ЄС.

Саме тому зустріч було перенесено з Будапешта до Брюсселя, заявили очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель і глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Відповідаючи на запитання про причини проведення неформальної зустрічі саме у Брюсселі, Боррель зазначив, що він особисто так вирішив.

“Я вважав, що набагато доцільніше зустрітися в Брюсселі, оскільки деякі позиції, висловлені угорським урядом, прямо суперечать спільній зовнішній політиці Європи. Набагато краще зустрічатися вдома”, – сказав він.

Більш детально це пояснив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

“Ви знаєте, (угорський уряд) називає себе партією миру або частиною партії миру.

Ми б не погодились з тим, що зараз у кімнаті для переговорів була “російська партія”, яка дуже чітко підтримує позицію захисту путіна, а не Європи чи України”, – пояснив литовець.

Джерело: Oboz.ua

Залишити відповідь