Європа може опинитися під радіаційною загрозою – Міненерго

Політика

Кремль готується до можливих атак на ядерні об’єкти в Україні, що може призвести до серйозної радіаційної загрози для всього європейського континенту.

Міністерство енергетики України повідомило, що атаки росії на критично важливі підстанції для атомних електростанцій можуть поставити під загрозу радіаційну безпеку.

У зв’язку з цим Міненерго закликало Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) прискорити розгортання моніторингових місій на ключові підстанції, які забезпечують функціонування атомних електростанцій. Це підкреслює серйозність ситуації та необхідність вжиття заходів для запобігання потенційним катастрофам.

Раніше ми писали, що міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що, за даними розвідки, росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України.

Також нагадаємо, що міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) на своїй 68-й генеральній конференції ухвалило резолюцію щодо ядерної безпеки в Україні. Вона закликає росію негайно деокупувати Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) та повернути її під суверенний контроль України.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь