За добу на фронті відбулося майже 200 бойових зіткнень, ворог штурмував Покровський напрямок

Політика

Протягом минулої доби окупанти атакували переважаючими силами 12 напрямків фронту. Відбулося 182 бойових зіткнень, 63 рази ворог штурмував Покровський напрямок.

Про це свідчить зведення Генштаба ЗСУ.

“Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдають ворогу значних втрат”, – йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, там відбулося сім бойових зіткнень, бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Липці.

На Куп’янському напрямку за добу зафіксували 16 ворожих атак, там Сили оборони відбили штурмові дії противника біля Синьківки та Глушківки.На Лиманському напрямку ворог атакував 18 разів та намагався просунутись неподалік Макіївки, Греківки, Новосадового, Невського та Торського, а на Сіверському – українські захисники відбивали дев’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували позиції ЗСУ вісім разів поблизу Андріївки, Кліщіївки, Майського та Маркового. Ситуація під контролем підрозділів Сил оборони.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 20 атак за підтримки авіації. Бої точилися неподалік Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку українські бійці відбили 63 штурмових та наступальних дії агресора поблизу населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Калинове, Гродівка, Новогродівка, Карлівка, Маринівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була зафіксована в районі Новогродівки, противник активно застосовував авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Георгіївка, а на Времівському напрямку противник здійснив 14 атак наших позицій неподалік Водяного, Костянтинівки та Макарівки.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках активних наступальних дій ворога не відмічено, на Придніпровському напрямку дві спроби окупантів захопити наші позиції також успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявили.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями активно застосовується артилерія та авіація з території рф, б’ють по районах українських населених пунктів.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. Там наші воїни активно завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці.

За минулу добу, 1 вересня, Збройні сили України ліквідували 1300 російських окупантів, 9 ворожих танків та 26 бронемашин.

Внаслідок російського ракетного удару по Сумах було поранено тринадцять людей, у тому числі – четверо дітей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь