Забрати повістку з пошти потрібно за 3 дні, потім буде штраф, – постанова Кабміну

Події України

Забрати повістку з пошти потрібно за 3 дні, потім буде штраф, – постанова Кабміну

Також уряд уточнив, що поштар повинен вручати повістку особисто в руки адресату.

Повістки від ТЦК зберігатимуться на пошті лише три доби. Якщо за цей час військовозобов’язаний не забере повістку, йому загрожуватиме штраф у 17 – 25,5 тисяч гривен. Відповідні зміни зробив Кабмін постановою № 1147 від 8 жовтня..

Так, Кабмін вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, зрівнявши строки зберігання повісток ТЦК і судових повісток. Таким чином, у військовозобов’язаного буде лише 72 години, щоб забрати рекомендований лист з повісткою.

Загалом схема виглядає наступним чином. Поштар приносить повістку за адресою, вказаною у рекомендованому листі від ТЦК і вручає особисто в руки військовозобов’язаному. Якщо вдома його немає, поштар інформує адресата про цей лист телефоном, або вкладає в поштову скриньку повідомлення, що у поштовому відділенні на нього чекає лист від ТЦК.

Якщо після цього у триденний строк адресат повістку не забере, пошта поверне повістку до ТЦК із відміткою про відсутність цієї людини за адресою проживання. Як зазначає “Судово-юридична газета”, у такому випадку вважатиметься, що ТЦК належним чином виконав оповіщення громадянина про необхідність з’явитися за повісткою. Після цього ТЦК може винести постанову про штраф.

Шукайте деталі в групі
Facebook




Джерело

Залишити відповідь