Забруднена вода у Десні стрімко просувається по Чернігівській області

Політика

Станом на 11 вересня, забруднення річки Десна просунулось до села Ладинка Чернігівської області, і найгірші результати проб води фіксуються в Чернігові.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Згідно з повідомленням Міндовкілля, забруднення річки Десна є точковим і не має однорідного характеру. Запах води зменшився порівняно з річкою Сейм, але на воді спостерігається загибла риба, яка піднімається з дна річки. У нижніх течіях забруднення поки що не фіксується.

Укргідрометцентр прогнозує, що забруднення може досягти Київської області 14-16 вересня, хоча рух забруднення сповільнився, як і його концентрація у річці.

Зокрема, відзначено покращення якості води у річці Сейм у Чернігівській області. Найгірші показники забруднення наразі фіксуються в селі Боромики та місті Чернігів.Раніше ми писали, що Київ моніторить стан води в річках після забруднення, спричиненого росіянами в річці Сейм. Місто щодня проводить аналізи.

Також нагадаємо, що у російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув нечистоти у річку Сейм, що спричинило забруднення води органічними речовинами.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь