Забруднення річок Сейм і Десна призвели до збитків у понад 400 мільйонів

Політика

Збитки довкіллю у Чернігівській та Сумській областях через забруднення річок Сейм та Десна перевищують 405 мільйонів гривень.

Про це повідомила міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук.

Російський цукровий завод скинув у річку Сейм викиди від роботи підприємства, що призвело до значної екологічної шкоди. Зараз забруднена вода рухається до кордону з Київщиною.

«Ситуація контрольована. … Забруднення вже менш концентроване, ніж було на початку у Сеймі та у точках відбору води на Чернігівщині. До Київщини воно дійде ще в меншій концентрації», — зазначила Світлана Гринчук.

За даними «Київводоканалу» та оцінками науковців, очисні споруди Київщини впораються з цим викликом. У випадку погіршення ситуації застосовуватиметься технологія посиленого очищення води. Тож якість води у кранах споживачів не зміниться.Раніше ми писали, що Київ моніторить стан води в річках після забруднення, спричиненого росіянами в річці Сейм. Місто щодня проводить аналізи.

Також нагадаємо, що у російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув нечистоти у річку Сейм, що спричинило забруднення води органічними речовинами.

Станом на 11 вересня, забруднення річки Десна просунулось до села Ладинка Чернігівської області, і найгірші результати проб води фіксуються в Чернігові.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь