Забудьте про майонез! Топ 7 найкращих соусів для заправки салатів

Життя

Майонез – це вже давно стало занадто банально для заправки салатів. Пропонуємо кілька рецептів смачних соусів домашнього приготування.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Сметанний соус:

  • сметана – 200 г;
  • гірчиця – 2 ч.л;
  • сік лимонний – 1 ч.л;
  • кисле яблуко – половина;
  • селера корінь – 100 г.

Натираємо на дрібній тертці селеру і яблуко, скроплюємо соком лимона і змішуємо з іншими інгредієнтами.

Огірковий соус:

  • огірки свіжі – 2 шт;
  • сир вершковий – 100 г;
  • сметана – 2 ст.л;
  • часник – 2 зубчики;
  • зелень.

Огірки натираємо на дрібній тертці і змішуємо з іншими компонентами, додаємо до смаку сіль і перець. Вершковий сир ви можете замінити перебитим блендером сиром. Прекрасно підходить до картоплі, м’яса і риби.

Імбирний соус:

  • сметана нежирна – 200 г;
  • гірчиця – 2 ч.л;
  • імбир подрібнений – 1 ч.л;
  • кріп – 1 пучок.

Кріп дрібно ріжемо і змішуємо з іншими інгредієнтами. Імбир можна взяти свіжий і натерти на дрібній тертці. Соус підходить і до м’яса, і до риби.

Журавлиний соус:

  • жменя журавлини;
  • кефір – 100 мл;
  • сік лимона – 1 ст.л;
  • олія рослинна без запаху – 2 ст.л;
  • червоний перець за смаком.

З’єднуємо всі інгредієнти і подрібнюємо блендером. Соус підходить до будь-яких страв

Горіховий соус:

  • домашній сир – 200 г;
  • тертий хрін – 0.5 ч.л;
  • горіхи подрібнені – 0.25 склянки;
  • сік лимона – 1 ч.л;
  • перець за смаком.

Перебиваємо масу блендером і перчимо до смаку. Дуже добре підходить до страв з яловичини, печінки, морепродуктів.

Йогуртовий соус:

  • йогурт натуральний – 150 мл;
  • часник – 1 зубчик;
  • мед – 1 ч.л;
  • оцет – 1 ст.л;
  • перець.

Змішуємо всі інгредієнти і подаємо до овочевих салатів і страв з м’яса.

Гірчично – медовий соус:

  • мед і гірчиця – по 1 ст.л;
  • гірчиця – 1 ч.л;
  • олія рослинна – 2 ст.л;
  • винний оцет – 1 ст.л;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль і перець за смаком.

Змішуємо всі інгредієнти і перебиваємо блендером. Соус подаємо до овочевих салатів.

Порада: основу для соусів – сметану і йогурти, звичайно, краще брати домашні, якщо таких немає – просто купуйте якісні продукти.

Залишити відповідь