Загарбники минулої доби випустили 17 КАБів і 64 FPV-дрони по прикордонню України

Політика

Російські війська за добу застосували 17 КАБів по прикордонних населених пунктах Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник оперативно-тактичного угруповання «Сіверськ» Вадим Мисник.

«КАБи – це по населених пунктах, які в прикордонні саме знаходяться. Ми фіксуємо за минулу добу 17 КАБів ворог застосував. Також він дуже активно застосовує саме авіаційні засоби, FPV-дронів дуже велика кількість була за минулу добу – 64, і скидів з безпілотних літальних апаратів – 29 ми фіксували. Загалом за минулу добу 41 населений пункт прикордоння ворог обстріляв. І, на жаль, ми маємо п’ятьох поранених», – сказав Мисник.

Він додав, що здебільшого російські окупанти завдають ударів по цивільній інфраструктурі, приватних будинках та цивільних авто. Як нагадав Мисник, ворог обстріляв, зокрема, рейсовий автобус, де три особи зазнали поранень.

Відповідаючи на запитання щодо активності ворожих ДРГ, речник повідомив, що вона не висока, переважно йдеться про роботу ворожих підрозділів.

«Ми фіксуємо саме присутність ворожих підрозділів. На кордоні, звісно, вони укріплюють свої фортифікації, мінують з того боку кордону. Зберігається активність застосування ДРГ ворогом, але великої активності такої ми не вбачаємо. Також і на інших напрямках не вбачаємо створення ворогом якогось угрупування. Здебільшого активні бойові дії відбуваються саме в районі Курщини», – зазначив Мисник.

За його словами, Сили оборони завдають ударів у відповідь та не дозволяють техніці ворога наближатись до кордонів.Нагадаємо, що росія в ніч проти 6 жовтня атакували Київську область безпілотниками. Тривога тривала понад 12 годин.

У ніч на 6 жовтня 2024 року російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 90 засобів повітряного нападу противника.

У ніч на 6 жовтня окупанти атакували Україну дронами. Почались пожежі на складах, є постраждалий.

6 жовтня Україна пережила чергову ніч масованої повітряної атаки російських терористів. На столицю  російські дрони заходили хвилями і з різних напрямків. Повітряна тривога у місті оголошувалася тричі і сумарно тривала понад п’ять годин.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь