Загарбники взялися за нове «будівництво» залізниці на окупованій Донеччині

Політика

Окупанти будують нову залізничну лінію для скорочення проходження вантажних потягів з російського Ростова-на-Дону до захоплених росіянами Маріуполя і Волновахи Донецької області.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його інформацією, нова лінія простягатиметься через селище Бойківське (Тельманово), що у Кальміуському районі Донецької області, та далі до з’єднання з залізницею на території держави-агресора.

Частково ділянки цієї лінії було побудовано ще навесні як резервний варіант колії Гранітне – Маріуполь без будівництва мостів.

Петро Андрющенко припускає, що будівництво нової окупантської лінії візьме від 6 до 8 місяців.«Ризики, здається, зрозумілі. Загалом – це точно погана новина… Враховуючи, що майже рік тому, у вересні, ми вперше попереджали про іншу колію, якою вже повноцінно возять військові вантажі», – наголосив посадовець.

Нагадаємо, раніше радник міського голови Маріуполя повідомляв, що російські окупанти таки запустили залізницю за маршрутом з російського Ростова-на-Дону через Гранітне/Маловодне.

Також Петро Андрющенко інформував, що в захопленому Маріуполі росіяни ставлять свої бази просто поруч житлової забудови.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь