Загарбники збираються видобувати на Луганщині золото й срібло – Центр нацспротиву

Політика

Окупаційна адміністрація т. зв. «ЛНР» сподівається налагодити видобуток дорогоцінних металів на Бобриківському родовищі Ровеньківського району Луганської області.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

«На тимчасово захоплених територіях окупанти почали видачу фейкових ліцензій на розроблення корисних копалин з надр української землі. На Луганщині кремлівські ставленики оголосили про плани видобутку золота та срібла з родовища поблизу Антрацита. Типова колоніальна політика, яка передбачає лише розорення земель, продовжується», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, «інвестор» має отримати родовище у володіння вже у вересні. Звичайно, що ліцензія на видобуток є незаконною. Саме тому росіяни приховують юридичну назву мародера.

Історія свідчить, що спроби видобутку золота на Нагольному кряжі почалися ще на початку ХХ століття, але початок Першої світової війни не дав розгорнутися промисловцям. Востаннє Луганська облдержадміністрація оголошувала про пошук інвесторів для розробки родовища, але вони припинились із початком окупації регіону росією.Читайте також:

У тимчасово окупованій Луганській області російські окупанти проводять процедуру продажу всіх державних шахт так званим «інвесторам».

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь