Захід не надав Україні летальну зброю вчасно – Столтенберг

Політика, Світ

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Financial Times визнав, що до повномасштабного вторгнення росії в Україну альянс «дуже боявся наслідків» надання Україні військової допомоги.

Він висловив жаль, що НАТО не надало Україні «набагато більшу військову підтримку набагато раніше».

Столтенберг зазначив: «Я думаю, ми всі повинні визнати, що ми повинні були надати їм більше зброї до вторгнення. І ми повинні були надати їм більш сучасну зброю, швидше, після вторгнення. Я беру на себе свою частину відповідальності».

За словами Столтенберга, перед лютим 2022 року в НАТО точилася «велика дискусія» щодо надання Києву зброї, проте «більшість союзників були проти цього», оскільки «дуже боялися наслідків».

Він підкреслив: «Я пишаюся тим, що ми зробили, але було б великою перевагою, якби це почалося раніше. Це, можливо, навіть могло б запобігти вторгненню або принаймні значно ускладнило б для росії те, що вона зробила».Раніше ми писали, що Колишній прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте з 1 жовтня офіційно вступив на посаду генерального секретаря НАТО, замінивши Єнса Столтенберга.

Також нагадаємо, що Єнс Столтенберг, який добуває термін на посаді генерального секретаря НАТО, вважає, що члени Альянсу не повинні відмовлятися від надання більшої військової допомоги Україні через безрозсудну ядерну риторику російського диктатора володимира путіна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь