Замість ракет: США виділять Україні $800 млн на виробництво дронів

Політика

Сполучені Штати Америки готують пакет допомоги на $800 млн, які призначатимуться для виробництва українських дронів.

Про це під час вечірнього звернення розповів президент Володимир Зеленський.

«Готується і ще окремий пакет – фінансування на виробництво українських дронів, 800 мільйонів доларів. Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб попри будь-які загрози політичного характеру у світі Україна могла незмінно захищати свій суверенітет, свою незалежність. Обов’язково це буде», – розповів Зеленський.

Варто також нагадати, що міністр оборони США Ллойд Остін під час сьогоднішнього візиту в Київ заявив, що в Україні виробляють одні з найкращих безпілотників у світі.

Це вже не вперше, коли Остін позитивно говорив про далекобійних українських безпілотників. Але казав він це досить цинічно в тому контексті, що українцям не потрібні дорогі американські ракети для ударів по рф, коли у них є такі чудові та дешеві дрони.Нагадаємо, у 2024 році Україна в 10 разів збільшила виробничі потужності для випуску дронів порівняно з 2023 роком.

Раніше уряд України зробив важливий крок у розвитку безпілотної авіації, запустивши експериментальний проект із сертифікації шкіл операторів БПЛА. Зміни допоможуть встановити чіткі вимоги та уніфікувати навчальний процес для підготовки операторів дронів.

У майбутньому оператори дронів зможуть керувати ними навіть далеко поза зонами бойових дій, такі плани озвучив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Крім того, в Україні ведеться розробка дронів-камікадзе із програмним забезпеченням, яке завдяки штучному інтелекту дозволяє вражати ціль у разі втрати зв’язку з оператором.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь