Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту

Політика

21 жовтня через систематичні обстріли з боку росії знову була пошкоджена одна з двох ліній електропередач, які живлять тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Міністерство енергетики України підтвердило, що о 12:18 відключилась одна з ліній, що з’єднують ЗАЕС з об’єднаною енергосистемою України.

На даний момент станція підключена лише однією лінією електропередачі, що викликає серйозні побоювання. У разі пошкодження й цієї лінії, на Запорізькій АЕС може статися черговий повний блекаут, що створить загрозу для радіаційної безпеки. Це ситуація вимагає термінового реагування та додаткових заходів для забезпечення безпеки на станції.

Раніше ми писали, що 4 жовтня, близько 7 ранку у тимчасово окупованому Енергодарі вибухнув автомобіль воєнного злочинця — «начальника фізичної  охорони» Запорізької атомної електростанції Короткого Андрія Юрійовича.

Також нагадаємо, що енергетикам вдалося відновити живлення тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Пошкоджена через російські обстріли 1 жовтня повітряна лінія 330 кВ знову в роботі.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь