Заправка для борщу по-новому – борщ готується набагато швидше, тому зберігайте та готуйте..ви такого ще пробували точно

Події України

Заготівлі, які полегшують нам процеси приготування різних страв, актуальні завжди, не тільки взимку, цілий рік. Тому беріть цей рецепт і готуйте багато борщового напівфабрикату, за допомогою якого улюблена страва готується набагато швидше.

Інгредієнти:

  • буряк відварений, 1 кг
  • солодкий перець та цибуля, морква по 1 кг
  • олія соняшникова, 300 мл
  • сіль, 2 ст.л
  • цукор, 100 г
  • томатна паста, 250 г
  • оцет 9%, 4 ст.л

Приготування:

  1. Буряки відварюємо і натираємо на великій тертці. Моркву також натираємо на великій тертці.
  2. Цибулю ріжемо дрібно і обсмажуємо в розігрітій олії до напівпрозорості.
  3. Додаємо моркву і тушкуємо все разом 10 хвилин.
  4. Солодкий перець ріжемо дрібними шматочками.
  5. У цибулю з морквою вливаємо томатну пасту і тушкуємо 10 хвилин.
  6. Томатну пасту можна замінити 1 кг помідорів, перетворених на пюре.
  7. Додаємо солодкий перець, сіль, цукор та кип’ятимо 5 хвилин.
  8. Додаємо буряки і вливаємо оцет, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
  9. Розкладаємо заготівлю в стерилізовані баночки і закручуємо стерилізованими кришками, залишаємо в приміщенні до остигання.

Заготівля може зберігатися кілька років, як у підвалі, так і в коморі.

За допомогою цієї універсальної заправки, ваш борщ буде готуватися вдвічі швидше.

Залишити відповідь