Засновник Telegram вперше прокоментував своє резонансне затримання

Політика, Світ

Засновник мессенджера Telegram Павло Дуров опублікував перший допис після затримання у Франції.

Допис було оприлюднено на Telegram-каналі Дурова, і там він висловив здивування висунутими проти нього обвинуваченнями.

По-перше, Telegram має офіційного представника в ЄС, що приймає та відповідає на запити керівних органів ЄС, – стверджує Дуров і наголошує, що його електронна адреса є «загальнодоступною для будь-кого в ЄС».

По-друге, за словами Дурова, французька влада мала «безліч способів» зв’язатися з ним, щоб попросити про допомогу: мовляв, як громадянин Франції, він був «частим гостем французького консульства в Дубаї».

По-третє, «якщо країна незадоволена інтернет-сервісом, усталеною практикою є початок судового процесу проти самого сервісу», – заявив Дуров. Також він зазначив, що команда Telegram є «завжди відкритою до діалогу», і заперечив, що його месенджер є «анархічним раєм».Нагадаємо, засновника Telegram затримали 24 серпня в аеропорту Ле-Бурже біля Парижа.

Згодом його звинуватили у сприянні тероризму, наркоторгівлі, шахрайстві, відмиванні грошей, продажі краденого й сексуальних злочинах проти дітей, а також у тому, що він не модерував сервіс і не працював зі слідством.

29 серпня Дурова звільнили під заставу в розмірі 5 млн євро. Йому заборонили виїжджати з Франції до завершення розслідування.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь