Застрелився комбат батальйону ТрО через відступ своїх підлеглих з позицій біля Вугледару – соцмережі

Політика

За повідомленням деяких українських медіа, близько 100 бійців 123-ї бригади Територіальної оборони (ТРО) відмовилися виконувати наказ та залишили свої позиції на Донеччині, зокрема в районі Вугледара.

Вони пояснили це недостатньою підготовкою та відсутністю належного озброєння. Цей інцидент за повідомленням журналіста Бойка, нібито призвів до того, що комбат 186-го батальйону 123-ї бригади, підполковник Ігор Гриб вкоротив собі віку після того, як його підрозділ відмовився виконувати наказ і залишив позиції.

Журналіст додав, що комбат нібито застрелився 2 жовтня 2024 року, а 4 жовтня у Первомайську, Миколаївської області, з ним попрощалися. Варто зазначити, що Первомайська міська рада Миколаївської області дійсно підтвердила смерть Ігора Гриба, але про суїцид інформації не вказала.

Про цей інцидент раніше повідомляла військова журналістка Юлія Кирієнко-Мерінова. Вона також писала, що комбат застрелився, бо нібито його бійці «втекли» і відмовились виконувати завдання у Вугледарі.

Наразі офіційні структури ніяк не коментують цю інформацію.

Раніше ми писали, що українські правоохоронці розслідують розстріл 16 полонених бійців ЗСУ на Покровському напрямку. Зокрема, вони вже встановили підрозділ окупантів, які могли здійснити цю страту.

Також нагадаємо, що бійці 72 механізованої бригади імені Чорних Запорожців після виходу з міста Вугледар відійшли на новий рубіж оборони та зайняли позиції для продовження стримування ворога.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь