Заступник Міністра оборони вкрав майже два мільярди гривень на неякісних бронежилетах

Війна

Заступник Міністра оборони вкрав майже два мільярди гривень на неякісних бронежилетах

Військовий чиновник і його поплічники можуть сісти у в’язницю на 15 років.

ДБР завершило розслідування щодо колишнього заступника міністра оборони та його поплічників, які купили неякісні бронежилети на майже 2 мільярди гривень.

Через неякісні бронежилети на фронті гинули наші солдати

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ завершили досудове розслідування щодо колишніх заступника міністра оборони, в.о керівника Департаменту державних закупівель Міністерства оборони та посадовця Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України. Обвинувальний акт направлено до суду.

У 2022 році чиновники організували закупівлю неякісних бронежилетів у болгарської компанії для військовослужбовців, що завдало збитків державі на суму 1,7 млрд гривень. При цьому була здійснена стовідсоткова передоплата та порушена процедура здійснення контролю за якістю товару.

Закуплені бронежилети не відповідали державним та військовим стандартам, що призвело до критичних наслідків в підтриманні обороноздатності країни, загрози життю та здоров’ю особового складу та несвоєчасному постачанню засобів індивідуального захисту військовим підрозділам.

Ексзаступник міністра оборони, в.о. керівника Департаменту державних закупівель Міністерства оборони та експосадовець Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ обвинувачуються у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Після першої схеми провернули і другу

Після організації цієї схеми її організатори уклали ще один договір на постачання великої партії бронежилетів з однією із східноєвропейських компаній, бенефіціарними власниками якої є громадяни Росії, зазначили у СБУ. Правоохоронці викрили нову корупційну схему за участю колишнього заступника міністра оборони України. Мова йде про закупівлю ще однієї партії неякісних бронежилетів для ЗСУ на понад 948 млн бюджетних гривень у 2022 році, повідомляє СБУ.

Встановлено, що до цієї оборудки причетні також двоє колишніх підлеглих фігуранта: ексочільник Департаменту держзакупівель Міноборони та колишній керівник Центрального управління матеріального забезпечення ЗСУ.

“Для реалізації злочинної схеми у 2022 році її організатори уклали договір на постачання великої партії бронежилетів з однією із східноєвропейських компаній, бенефіціарними власниками якої є громадяни держави-агресора. Однак експертиза придбаних бронеплит показала, що вони не відповідають заявленому класу захисту і таким чином становлять небезпеку для життя військовослужбовців у бойовій обстановці”, – йдеться у повідомленні

У ЛІКАРЯ МСЕК У ВІННИЦІ ВИЯВИЛИ ДЕСЯТОК КВАРТИР ТА ДОРОГІ ЕЛЕКТРОКАРИ
Отримують звичайні зарплати, але володіють майном на мільйони гривень

Перед тим, як садити цибулю під зиму, її потрібно обробити цим розчином
Як обробити насіння цибулі перед посадкою: три основні методи

Не втримати сліз… Ще все життя попереду… В одну мить 3аruнула вся сім’я з двома малими дітьми, на Чернігівщині їм назустріч виїхав КамАЗ: подробиці ДТП
В аварії загинули четверо людей – 29-річний чоловік, його 29-річна дружина та двоє дітей 2016 та 2024 років народження.

Залишити відповідь